Kalfalık/Ustalık Sınavlarında Dikkat Edilecek Hususlar
SINAV DÖNEMLERİ: ŞUBAT - NİSAN - HAZİRAN - AĞUSTOS - EKİM - ARALIK
E SINAV DERS İÇERİKLERİNE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ...
E SINAV TANITIM VİDEOSUNU İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ...
ALAN / DAL SEÇİMİ YAPARAK MODÜLLERE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ...
--- KALFALIK SINAVINA GİRECEK ADAYLAR HAFTALIK DERS ÇİZELGELERİNDE BELİRTİLEN 9. 10. ve 11.SINIFTA GÖRDÜKLERİ ALAN ORTAK DERSLER VE DAL DERSLERİNDEN SORUMLUDUR.
--- USTALIK SINAVINA GİRECEK ADAYLAR HAFTALIK DERS ÇİZELGELERİNDE BELİRTİLEN 9. 10. 11. ve 12. SINIFTA GÖRDÜKLERİ ALAN ORTAK DERSLER VE DAL DERSLERİNDEN SORUMLUDUR.
SINAVDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR:
1. Kalfalık/Ustalık teorik sınavlarında; ortak derslerden (Türk Dili ve Edebiyatı, Matematik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi) ve seçmeli derslerden soru sorulmayacaktır.
2. Başvuru yaptığı halde sınavlara katılmayanlar ile sınavlarda başarılı olamayanlar, tekrar sınava girebilmek için yeni sınav döneminden en az bir ay önce dilekçe ile okul/kurum müdürlüğüne başvurmak zorundadır.
3. 33 Alan ve 181 Dalda yapılan Kalfalık/Ustalık teorik sınavları, ülke genelinde e-Sınav merkezlerinde Aralık 2019 sınav döneminden itibaren e-Sınav olarak yapılacaktır.
4. e-SINAVA GİRERKEN YANINIZDA OLMASI GEREKENLER:
Aday, sınava gelirken fotoğraflı, mühür/kaşeli ve imzalı sınav giriş belgesi ile birlikte geçerli kimlik belgesini yanında bulunduracak ve bu belgeleri ibraz ederek sınava katılabilecektir. (-Türk vatandaşları için: T.C. kimlik numaralı ve fotoğraflı; nüfus cüzdanı/T.C. kimlik kartı, sürücü belgesi ya da geçerlilik süresi dolmamış pasaport, -Yabancı uyruklu adaylar için: geçerliliği devam eden ve ülkeye giriş çıkış amacıyla yetkili makamlarca verilen izin süresi (vize) dolmamış pasaport, ilgili Bakanlık tarafından verilen resimli, çipli/mühürlü kimlik yerine geçen ve ikamet ettiğini ya da çalıştığını gösterir belge.)
Bu belgeleri yanında olmayan adaylar sınava alınmayacaktır. Söz konusu belgeler hariç başka hiçbir kimlik belgesi geçerli sayılmayacaktır.
e-SINAVA GİRERKEN YANINIZDA BULUNDURMAMANIZ GEREKENLER:
Aday, kullanımı doktor raporu ile belirlenen hasta veya engellilere ait cihazlar (işitme cihazı, insülin pompası, şeker ölçüm cihazı ve benzeri) hariç, çanta, cep telefonu, telsiz, radyo, saat, bilgisayar, kamera ve benzeri iletişim araçları ile depolama kayıt ve veri aktarma cihazları, kablosuz iletişim sağlayan cihazlar ve kulaklık, kolye, küpe, bilezik, yüzük, broş ve benzeri eşyalar ile her türlü elektronik ve/veya mekanik cihazlar, databank sözlük, hesap makinesi, kâğıt, kitap, defter, doküman ile ruhsatlı veya resmî amaçlı olsa bile silah ve silah yerine geçebilecek nesnelerle sınav salonuna alınmayacaktır. Ayrıca, bu araçlarla salona alınmayacağı gibi sınav anında yanında bulundurduğunun tespit edilmesi durumunda, sınav kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle hakkında tutanak düzenlenecek ve sınavı geçersiz sayılacaktır.
Nüfus cüzdanlarını değiştirmek için nüfus müdürlüklerine başvuru yapan ve nüfus cüzdanları alınan adaylar, nüfus müdürlüklerince kendilerine verilen fotoğraflı, imzalı ve mühürlü geçici kimlik belgesi/ kimlik kartı talep belgesi ile sınava alınabileceklerdir.
Sınav saatinden 20 dk önce sınav yerinde hazır bulununuz. Her düzeyde yapılacak e-sınav için 45 dk süreniz ve 50 soru cevaplamanız gerekecektir.
5. Beceri sınavlarında kullanılacak sarf malzemeleri aday tarafından temin edilir. Beceri sınavları için gerekli olan araç, gereç, alet, malzeme ve mankenler sınava girecek kişiler tarafından karşılanacaktır. Ancak sınav uygulamalarında birlik olması ve öğrencilerin sınav günü malzeme tedarik sorunu yaşamaması için, ilgili kurumlar la mutlaka irtibata geçiniz.
Beceri sınav sonuçlarını beceri sınav gününü takip eden ilk iş gününde okulumuzdan öğrenebilirsiniz.